Agenda gastronomikoa

Bilaketa-aukerak

Itsas Festibala

Pasaiako Itsas Festibala Maiatzaren 28tik ekainaren 1era bitarteko izango da. Festibal honetan ere 100 itsasontzi baino gehiagok parte hartuko dute. Gari, Celtas Cortos eta Texas kontzertu nagusiak izango dira.

HERRIA Pasaia

Informazio gehiago

Azoka: Jan Sano eta bizi pozik

Aizarnazabalgo Udalak antolaturik, "Jan sano eta bizi pozik" azoka ospatzen da - Nekazaritzako produktuen salmenta, erakusketa eta dastaketa.

HERRIA Aizarnazabal

Informazio gehiago

Ordiziako Azoka

Astero, astero Ordizian biltzen dira Goierri osoko eta inguruetako ( Nafarroako Barranka, Brinkola, Zumarraga, Agurain, etab.) nekazal eta abeltzantzako produktuen erostun eta saltzaileak, hauek sortzen duten giro aparta herriko txoko guztietara zabaltzen da. Ordiziako Azokak Martxoan jarri zuen ekimenari jarraiki, uztaila eta abuztuan udan ugariak diren bertako baserrietako garaiko barazkiak izango dira protagonista: tomatea, piparrak, piperminak, berenjenak, luzokerrak, kuiatxoak, lekak...Uztaila eta abuztuan, asteazkenero Goierri eskualdeko sukaldari gonbidatu bat etorriko da Ordiziako Plazara, baserritar batek utzitako produktuak sukaldatu eta dastatzera ematera.

HERRIA Ordizia

Informazio gehiago

Idiazabal Gaztaren Ibilbidea edo GR-283

Ezagutu astebeteko mendi ibilbide zirkular honetan Gipuzkoa barnealdeko ingurune idilikoak!

HERRIA Gipuzkoa

Informazio gehiago

Gipuzkoako Txakolinaren Ibilbidea - Aia

Gipuzkoako Aia, Getaria eta Zarautz herrietan fruta-gustuko ardo bitxi eta freskagarriaren mahastiak landatzen dira. Autoz egin daitekeen ibilbide honetan nekazal kutsuko paisai isil eta ikusgarriez gozatzeko aukera izango dugu.

HERRIA Aia

Informazio gehiago

Albizturko babarrunak

Babarrun beltzak belaunaldiz belaunaldi landatu ohi izan dira herriko soro eta baratzetan, uzta oparo ugari eskeiniz. Iraila eta Urri aldera herrira inguratu ezgero laister ikusiko dituzu artosoroak babarrun lekakin biltzeko prest. Bereziki ezagunak dira gure herriko babarrunak bere zapore eta salda lodiarengatik, dirudienez kare-harrien eraginez soroetako lurrak aberastu eta ezaugarri bereziak dituzten babarrunak lortzen dira bertan, udazkena eta negua dira beraiek dastatzeko urte sasoi egokienak. Ohiko babarrun janaldia, babarrun beltzaz gain, aza, odolki, saiheski eta gindila piperrez osatzen da.

HERRIA Albiztur

Informazio gehiago

Bisita Gidatua - Sagardoaren ibilbidea

Idiazabal Gaztaren Interpretazio zentroak Sagardoaren Ibilbidea antolatzen du. - EKITALDIA BERTAN BEHERA GELDITU DA!!!!!!!!

HERRIA Idiazabal

Informazio gehiago

Bisita Gidatua - Idiazabal Gaztaren ibilbidea

Idiazabal Gaztaren Interpretazio zentroa, gaztandegi bat eta Ordiziako D'elikatuz zentroan dagoen elikadura, nutrizio eta gastronomia guneak ezagutzen dira. Gazta dastaketa ere egiten da. - EKITALDIA BERTAN BEHERA GELDITU DA!!!!!!!!

HERRIA Idiazabal

Informazio gehiago

Oñati - Txokolateixa - Txokolatearen Interpretazio Zentroa - ITXITA!!

Oñatiko Orbea Txokolategiaren egoitza zaharrean Txokolatearen Interpretazio Zentroa kokatzen da. Bertan Oñatik txokolatearekiko duen lotura estua azaltzen zaigu.

HERRIA Oñati

Informazio gehiago

Gaztaren Interpretazio Zentroa - ITXITA!!

Gaztari dedikatua Interpretazio Zentroa Idiazabalen.

HERRIA Idiazabal

Informazio gehiago

X