Agenda gastronomikoa

Bilaketa-aukerak

Geoparkea - Flyscheko olagarroa - Zumaiako protagonista: bai harraldean, bai sukaldean (euskara/erderaz)

Geoparkeko itsaslabar eta bidezidorretan barrena, flyscheko olagarroa harrapatzeko antzinako arrantza-teknikak eta sukaldaritza-tradizioa ezagutuko ditugu. Izan ere, olagarroa da natura-ingurune liluragarri honetako ikur nagusia. Eta, esperientzia ahaztezin honi amaiera biribila emateko, pintxo eder bat eta txakolina dastatuko ditugu.

HERRIA Zumaia

Informazio gehiago

Aizarnazabalgo VI. Sagardogileen lehiaketa

Aizarnazabalgo VI. Sagardogileen lehiaketa antolatu du udaleko Ingurumen eta Nekazaritza sailak. - Uztailaren 20an izango da. Eguerdiko 12:00etan emango zaio hasera herriko plazan.

HERRIA Aizarnazabal

Informazio gehiago

Geoparkea - Lastur familian - Errota, taloak eta herri-jolasak familia osoarentzat (euskera/erdera)

Gaztetxoenak izango dira abentura honetako protagonistak. Lasturko errota zaharrean artoa eho ondoren, irinaz taloa egiten ikasi eta txistorrarekin jango dute. Jarraian, xarma berezia duen Lasturko plazan elkartu eta euskal jolas tradizionaletan arituko dira: txingak, sokatira, lokotx biltzea, zaku lasterketa Haurrek zein helduek ongi pasatzeko aukera izango dute.

HERRIA Deba

Informazio gehiago

Debagoieneko Txakolin Eguna.

Debagoieneko 6. Txakolin Eguna ospatuko da Uztailak 20ean Arrasaten - Txakolina dastatu eta erosi ahal izango da eta 12etan hanburgesesn dastaketa egongo da.

HERRIA Arrasate / Mondragon

Informazio gehiago

Azpeitiko "Santio Eguna - Baserritar Eguna"

Azpeitin Santiago egunaren inguruan Baserritar eguna ospatzen da: Euskadiko abereen, sagardoaren eta gaztaren erakusketa eta lehiaketa eta ohiko moduan erretako txahala dastatzeko aukera egongo da.

HERRIA Azpeitia

Informazio gehiago

XXXII. jardunaldi gastronomikoak Debagoienean

Zaporedun proposamenekin, zaporez betetako proposamenen bidez Debagoiena ezagutzeko aukera. XXX. jardunaldi gastronomikoak Debagoienean murgiltzeko aukera paregabea dira, bertako kultura ezagutzeko eta baita gure sukaldaritza eta bertako produktuak dastatzeko ere. Beste behin, Jardunaldi Gastronomikoak ospatuko ditugu Debagoienean. Oraingoa, 31. edizioa izango da eta martxoaren 1etik apirilaren 28ra bitartean, bertako eta garaiko produktuekin osatutako menuak dastatzeko aukera izango dugu Debagoieneko hainbat establezimentutan.

HERRIA Oñati

Informazio gehiago

XXXII. jardunaldi gastronomikoak Debagoienean

Zaporedun proposamenekin, zaporez betetako proposamenen bidez Debagoiena ezagutzeko aukera. XXX. jardunaldi gastronomikoak Debagoienean murgiltzeko aukera paregabea dira, bertako kultura ezagutzeko eta baita gure sukaldaritza eta bertako produktuak dastatzeko ere. Beste behin, Jardunaldi Gastronomikoak ospatuko ditugu Debagoienean. Oraingoa, 31. edizioa izango da eta martxoaren 1etik apirilaren 28ra bitartean, bertako eta garaiko produktuekin osatutako menuak dastatzeko aukera izango dugu Debagoieneko hainbat establezimentutan.

HERRIA Bergara

Informazio gehiago

XXXII. jardunaldi gastronomikoak Debagoienean

Zaporedun proposamenekin, zaporez betetako proposamenen bidez Debagoiena ezagutzeko aukera. XXX. jardunaldi gastronomikoak Debagoienean murgiltzeko aukera paregabea dira, bertako kultura ezagutzeko eta baita gure sukaldaritza eta bertako produktuak dastatzeko ere. Beste behin, Jardunaldi Gastronomikoak ospatuko ditugu Debagoienean. Oraingoa, 31. edizioa izango da eta martxoaren 1etik apirilaren 28ra bitartean, bertako eta garaiko produktuekin osatutako menuak dastatzeko aukera izango dugu Debagoieneko hainbat establezimentutan.

HERRIA Arrasate / Mondragon

Informazio gehiago

Bisita gidatua: Txakolina egitea - Txakolindegi Rezabal

Txakolina egiteko prozesua ikusteko Rezabal Txakolindegira bisita gidatua.

HERRIA Zarautz

Informazio gehiago

Bisita gidatua: Txakolina egitea - Txakolindegi Talaiberri

Txakolina egiteko prozesua ikusteko Talaiberri Txakolindegira bisita gidatua.

HERRIA Zarautz

Informazio gehiago

X