Agenda gastronomikoa

Bilaketa-aukerak

Sagardo Eguna 2020

Datorren urtarrilaren 26an Zarauzko Zurekin Hostalari Elkarteak, Gipuzkoako Sagardogileak eta Zarauzko Udala laguntzarekin batera, Zarauzko Sagardo Eguna antolatzen du.

HERRIA Zarautz

Informazio gehiago

Bisita Gidatua - Sagardoaren ibilbidea

Idiazabal Gaztaren Interpretazio zentroak Sagardoaren Ibilbidea antolatzen du.

HERRIA Idiazabal

Informazio gehiago

Bisita Gidatua - Idiazabal Gaztaren ibilbidea

Idiazabal Gaztaren Interpretazio zentroa, gaztandegi bat eta Ordiziako D'elikatuz zentroan dagoen elikadura, nutrizio eta gastronomia guneak ezagutzen dira. Gazta dastaketa ere egiten da.

HERRIA Idiazabal

Informazio gehiago

Oñati - Txokolateixa - Txokolatearen Interpretazio Zentroa

Oñatiko Orbea Txokolategiaren egoitza zaharrean Txokolatearen Interpretazio Zentroa kokatzen da. Bertan Oñatik txokolatearekiko duen lotura estua azaltzen zaigu.

HERRIA Oñati

Informazio gehiago

Gaztaren Interpretazio Zentroa

Gaztari dedikatua Interpretazio Zentroa Idiazabalen.

HERRIA Idiazabal

Informazio gehiago

Tolosa - Ibilbide gastronomikoa

Egun osorako plana proposatzen dizugu. Goierri eta Tolosaldeko altxor gastronomikoez gozatu eta zure lagun talde edo familiarekin egun eder bat pasatzeko.

HERRIA Tolosa

Informazio gehiago

Sagardoetxea - Euskal Sagardoaren Museoa

Sagastiaren ondoan Sagardoetxea museo gune berria kokatzen da. teknologia eta baliabide aurreratuenak dituen zentro honek sagarraren eta sagardo munduaren historia (iragana, orainaldia eta etorkizuna) eta Euskal Herrian duten kultura-garrantzia azaltzen dizkigu. Horretarako informazio panelak, material interaktiboak, argazkiak eta jokoak prestatu dira.

HERRIA Astigarraga

Informazio gehiago

Sagardoa eta Itsasoa - Sagardoa baleak ehizatzeko - Pasaia

Duela mende asko, gure arbasoek itsasora jo behar izan zuten lurrak eman ezin zizkien elikagaien bila. Zalantzarik gabe, itsasoarekin erlazionaturiko jarduera guztien artean mitikoena eta harrigarriena balearen arrantza izan da, eta hala izaten jarraitzen du. Helburu honekin, XVI. mendean Ternuako ur izoztuetara bidaiak antolatu zituzten arrantzaleek. Bidaia luzea eta gogorra izan ohi zen, eta itsasontziaren horniduran honako bi produktu hauek izatea ezinbestekoa zen: sagardoa eta "bizkotxoa". Sagardoa eta Itsasoa esperientzia honekin, sagardoaren kulturan eta euskal tradizio eta gastronomian barneratzeko aukera izango duzu lehenengo pertsonan abentura hau gogora ekarriaz.

HERRIA Pasaia

Informazio gehiago

"Sagartrek", sagardoaren bihotzera ibilaldia

Esperientzia honek, Sagardoetxea Euskal Sagardoaren Museoko bisita, "Santiagomendiko Sagardo Bidea"-ren oinezko ibilaldia eta Petritegi sagardotegian "txotx-eko erritua" bizitzeko aukera eskaintzen du bisita eta bazkaria barne. Mendi-ibilaldia, natura, historia, kultura, gastronomia, errituak eta usadioak, etb... uztartzen ditu mendi-ibiliak maite dituztenentzako egokia den esperientzia honek.

HERRIA Astigarraga

Informazio gehiago

Aikur Erle Museoa

AIKUR Erle Museoa aisialdiko eta kultur arloko proposamena da. Ekimen hori Josune Epelde eta bere senarra Elias Otegi erlezainek bultzatu dute, lan horretan Legazpiko Lenbur Fundazioaren babesa izan dutelarik.

HERRIA Urretxu

Informazio gehiago

X